Magyar világzenei kalauz – parasztzene, táncház, folk, jazz, revival, kortárs

Allegro Hungaro

Allegro Hungaro

Első a jókedv!

2017. február 16. - AllegroHungaro

Akik a story-magazinok pletykaözönét, a népzenész társadalom bulvárhíreit remélik ezektől a bejegyzésektől, azok már most becsukhatják. Viszont akik tovább olvassák, azok számára egy rendkívül izgalmas és szép világ tárulhat fel. Egy különös, átmeneti korszak hangulata, atmoszférája érintheti meg őket, remélhetően vidámságot lopva a hétköznapjaikba.

Ne feledjétek! Nemzeti fohászunkban is csak másodikként kérjük Isten áldását a bőségért. Első abban is a jókedv!

Saját emlékeim mellett közreadom a kollektív emlékezet gyorsan homályosuló darabkáit. Hálával és köszönettel tartozom az alábbi „adatközlőknek”:

Halmos Béla és Sebő Ferenc, a Muzsikás együttesből Éri Péter és Hamar Dániel, a hajdanvolt Újstílus együttesből Berecz András, Fekete Antal „Puma” és Ökrös Csaba, a Téka együttesből Havasréti Pál és Lányi György, Szvorák Katalin felvidéki, Panek Kati erdélyi énekesnők, Ifj. Csoóri Sándor, Szabó Zoltán, Szőke Szabolcs, valamint Keszthelyi Imre zenei szerkesztő és Henics Tamás fotóművész.

Végezetül még arra hívnám fel megtisztelő figyelmeteket, hogy mindaz, ami itt le vagyon írva, az rég volt, szép volt, igaz volt. Aki nem hiszi, az járjon utána, vagy kérdezzen meg engem!

Kiss Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://allegrohungaro.blog.hu/api/trackback/id/tr2712788232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása